Mirodeniile au mai mulţi antioxidanţi decât oricare alte alimente. Dintre acestea, turmericul este o adevărată minune. Ajută la prevenirea mutaţiilor din ADN care duc la cancere sau alte boli, cum ar fi afecţiunile creierului.
Turmericul ajută la prevenirea cancerului de colon sau a cancerului pancreatic. De asemenea este de mare ajutor în tratarea artritei reumatoide, a osteoartritei şi a bolilor inflamatorii, cum ar fi lupusul, şi a afecţiunilor de intestine. Un studiu a arătat că un consum zilnic de o optime de linguriţă de turmeric duce la înjumătăţirea celulelor cu ADN-ul deteriorat.
Deoarece are un efect puternic precum medicamentele, medicii recomandă un consum de până la un sfert de linguriţă de turmeric zilnic chiar şi pentru femeile însărcinate. Studiile au arătat că şi aceste cantităţi mici fac ca vezica biliară să se contracte şi să elimine bila. Făcând acest lucru, ajută la evitarea formării de pietre la fiere. Însă, atenţie, dacă pietrele sunt formate, acţiunea turmericului ar putea să fie dureroasă. Încercaţi să adăugaţi puţin piper la sfertul de linguriţă de turmeric. Piperul conţine piperină, o substanţă care previne ca ficatul să elimine turmericul pe care tocmai l-aţi ingerat. Puţina cantitate de piper creşte nivelul de turmeric din sânge.
Turmericul crud are mai bune efecte antiinflamatorii, însă cel gătit oferă o mai bună protecţie ADN-ului. Turmericul are efecte foarte bune dacă e adăugat la mâncăruri de orez brun, linte sau conopidă. Nu este mai bine să luaţi suplimente cu turmeric, cum s-ar putea crede. Turmericul ca mirodenie oferă cea mai bună protecţie împotriva cancerelor pancreatic, de colon, de măduvă, a leucemiei şi a altor tipuri de tumori maligne.
Sursa: click.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.