Fiecare soi de grapefrut – roz, roşu şi galben – conţine multă vitamina C, de aceea terapeuţii recomandă să fie consumat zilnic, mai ales în sezonul rece. Bogat în vitamine şi antioxidanţi, grapefrutul are numeroase beneficii pentru sănătate.
- Previne cancerul. Mai multe studii au arătat că acest fruct ne protejează de cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Conţine substanţe numite limonoizi, care împiedică formarea tumorilor.
- Scade colesterolul. Consumul a două grapefruturi pe zi scade nivelul de colesterol şi trigliceridele. Studiile desfăşurate de specialişti au demonstrat că pectina poate reduce nivelul de colesterol din sânge.
- Previne boala Parkinson. Datorită flavonoidelor, grapefrutul scade riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.
- Eficient în curele de slăbire. Fructul conţine substanţe nutritive care stimulează metabolismul şi favorizează digestia, reprezentând un aliment de bază în curele de slăbire. Contribuie la scăderea în greutate, dacă se respectă şi o alimentaţie echilibrată şi activităţi fizice regulate.
- Îmbunătăţeşte vederea. Reprezintă o bună sursă de licopen, betacaroten, luteină şi zeaxantină, compuşi care au proprietăţi antioxidante şi sunt esenţiali pentru vedere, conform www.alegesanatos.ro.
- Previne bolile de inimă. Grapefrutul poate reduce riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care au un rol protector.
Click! spune: Chiar dacă aduce multiple beneficii organismului, grapefrutul are următorul dezavantaj: poate anula efectul unor medicamente, cum ar fi contraceptivele, antibioticele, antidepresivele etc.
Sursa:click.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.