Dacă ai copii mici și stai la casă sau dacă îi duci des la bunicii de la țară, atunci e musai să te îngrijești ca aceștia să aibă un spațiu special dedicat lor, unde să-și petreacă mare parte din timp. Activitățile exterioare sunt extrem de benefice copiilor deoarece, prin intermediul lor, cei mici ajung să-și dezvolte sau să deprindă de la cei mai mari, o bună parte a abilităților din zona cognitivă, motorie și socială.
Află mai jos care sunt cele 10 categorii de jocuri preferate pentru o distracție garantată:
1. Centrul de joacă multifuncțional
În funcție de mărimea, numărul de activități și materialul din care e confecționat, un astfel de centru multifuncțional poate să coste destul de mult. Dacă nu te deranjează prețul, ia în calcul achiziționarea lui. Îl va ajuta pe copil să-și coordoneze funcțiile motorii, echilibrul, coordonarea și nivelul de interacțiune socială. Un astfel de centru interactiv îl va ține ocupat o perioadă lungă de timp.
2. Căsuță de joacă
Indiferent dacă e din lemn sau din plastic, o căsuță cu o cameră sau cu chiar cu două, va fi o alegere foarte bună pentru orice copil. Este un loc de joacă preferat deoarece, bazându-se pe imitație, vor crea singuri activități specifice adulților, dar adaptate la nivelul lor de înțelegere și percepție a realității.
3. Cortul
Spre deosebire de căsuță, cortul este perceput de cei mici ca un loc mai ferit, unde se pot ascunde mai eficient și unde pot să se joace în tihnă, singuri ori alături de alți copii.
4. Trambulină
Săriturile pe trambulină sunt foarte distractive pentru copii! Le stimulează echilibrul și abilitățile de a cădea, astfel încât să nu se lovească prea tare. Dacă tot vine sezonul cald, pregătește-te din timp și cumpără o trambulină de copii, pe care o găsești la un preț excelent la Altex.
5. Toboganul
Toboganul, că e fix sau gonflabil, nu poate lipsi din inventarul jocurilor din exterior. Precum în locurile de joacă publice, toboganele sunt atracțiile principale a celor mici, folosite pentru distracție.
6. Leagănul/hinta
Copiii, cât sunt mici, au nevoie de mișcarea de legănare, deoarece le oferă liniște. În plus, legănatul, ca activitate, este important în coordonarea mișcării și a echilibrului, dar și a percepției ritmicității și a motricității. Din acest punct de vedere, un leagăn sau o hintă, nu trebuie să lipsească din arsenalul unui loc de joacă din grădină.
7. Piscina gonflabilă cu bile/apă
În timpul verii, piscinele sunt o modalitate foarte bună de relaxare și de a face activități distractive. Fie că sunt cu apă sau doar cu bile, o piscină îi va bucura foarte mult pe copii. De asemenea, vor avea ocazia de a face exerciții fizice și de a exersa diferite sărituri pe care le-au văzut la adulți sau adolescenți.
8. Mașinuțele
Mașinuțele și tractorașele, fie că sunt electrice sau cu pedale, este o atracție importantă în special pentru băieței. Acestea le oferă libertate, dar și puțină adrenalină, fapt care îi va bucura extrem de mult.
9. Cutia de nisip
Cutia de nisip, împreună cu ustensilele de joacă, este un spațiu unde copilul tău va petrece mult timp. Alături de apă, nisipul este o atracție perpetuă pentru cei mici. Din punctul de vedere al abilităților, activitățile în nisip dezvoltă simțul tactil, coordonarea mână-ochi, creativitatea și imaginația.
10. Spațiul de cățărare/escaladare
Un set de cățărare și/sau escaladă va atrage, cu siguranță, atenția celor mici. Acest spațiu le dezvoltă abilitățile de echilibru la înălțime, de coordonare a mișcărilor, respectiv de întărire a mușchilor.
Un spațiu de joacă în grădină, plin de jucării diverse, îi va dezvolta copilului o serie întreagă de abilități. Oricât de multe jucării ar avea în casă, cele de exterior vor fi mereu mai fascinante, iar posibilitățile de joacă sunt nenumărate pentru copii! În timp ce aceștia își vor consuma energia, părinții și bunici vor avea parte și ei de o mică pauză. Așadar, este un „parteneriat” din care toată lumea are de câștigat.
No comments so far.
Be first to leave comment below.