„O LUME DISPĂRUTĂ LA MUZEU. DINOZAURII”
Muzeul de Științe ale Naturii (Palatul Cultural Arad)
04 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020
Cea mai atractivă expoziție din ARAD, „O LUME DISPĂRUTĂ LA MUZEU. DINOZAURII”, va rămâne în Muzeul de Științe ale Naturii/Complexul Muzeal Arad până anul viitor, fiind deschisă până în data de 15 ianaurie 2020!
Expoziția interactivă „O lume dispărută la MUZEU. Dinozaurii” este cel mai de succes eveniment muzeal organizat la Arad în acest an.
În cadrul acesteia a fost organizat în luna octombrie și un eveniment nocturn „Noaptea la muzeu. Printre dinozauri” care a reprezentat atracția acestei toamne: ghidaje tematice, proiecții video spectaculoase, ateliere de paleontologie și speologie, face painting, jocuri și pictură de care s-au bucurat peste 1500 de copii, mici și mari, doar într-o singură seară!
În următoarea perioadă intrarea în expoziția despre dinozaurii Transilvaniei va fi dinspre Bulevardul Dragalina (11-18 decembrie 2019) și dinspre Parcul Copiilor (20 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020),
program de vizitare Marți-Duminică, 09.00-17.00.
Muzeul oferă și o expoziție în aer liber, cu exponate din Parcul tematic „Dino Parc” Râșnov,
expoziție și stand-foto, deschise zilnic, între orele 8.00-18.00, în Parcul Copiilor!
Intrarea pentru copii este liberă!
Adulți – 4 ron
Pensionari, studenți – 2 ron
—————————————————————————————————————————–
„DE LA MOȘ GERILĂ LA MOȘ CRĂCIUN”
Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II)
10 decembrie 2019-15 ianuarie 2020
În preajma sărbătorilor de iarnă, Complexul Muzeal Arad și Asociația Muzeul Jucăriilor readuc în atenția publicului jucăriile preferate ale copiilor, începând din perioada interbelică și până în anii ’90, în expoziția „DE LA MOȘ GERILĂ LA MOȘ CRĂCIUN„, deschisă la Muzeul de Artă (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II), în perioada 10 decembrie 2019-15 ianuarie 2020.
Figurine, păpuși, mașinuțe și trenulețe, roboți, rachete și nave spațiale, aranjate în jurul bradului, sunt astăzi privite cu nostalgie de părinți și considerate deja istorie de copiii acestora.
La Arad, curatorii expoziției Cristian Dumitru, Mihai Dumitru aduc aproape 1000 de exponate, din cele peste 15 000 câte deţine Muzeul. În această selecţie vom regăsi şi multe jucării produse la fabrica „Arădeanca”, unul dintre cei mai mari producători de jucării din România din perioada comunistă. Copiii vor descoperi iar părinții și bunicii își vor aduce aminte de jucăriile pe care le primeau acum mai mult de 30 de ani de la Moș Gerilă, care venea pe la cei mici în noaptea dintre ani. Între timp în anul 1989 Moș Gerilă s-a pensionat și a revenit Moș Crăciun, după o absență de 40 de ani, care aduce daruri pentru cei mici în noaptea de Crăciun. Alături de jucării este prezentată și o selecție de reproduceri a unor fotografii vechi de copii cu jucăriile lor.
Asociația Muzeul Jucăriilor a fost înființată în urmă cu mai mult de 10 ani de către un grup de colecționari, care de 40 de ani adună jucării vechi de colecție și alte obiecte specifice copilăriei românești. În ultimii 10 ani cu aceste jucării Muzeul Jucăriilor a organizat peste 50 de expoziții în România în colaborare cu muzeele din țară.
Vernisajul expoziţiei, un cadou pentru cei mici şi cei mari, va avea loc în data de 10 decembrie 2019, la ora 11.00, la Muzeul de Artă Arad, în prezența elevilor Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Arad, (prof. Cristina Bibarț, prof. Balint Laura, prof. Roșanu Delia). La eveniment, în jurul bradului de Crăciun, invitați speciali vor fi elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad, cu un repertoriu de colinzi tradiționale din zona Aradului. Fomația de folclor „Banda Iosif Moldovan” este condusă de prof. Cosmin Gavra.
Intrarea pentru copii este liberă!
Adulți – 4 ron
Pensionari, studenți – 2 ron
—————————————————————————————————————————–
„PLANETARIU MOBIL”
Muzeul de Științe ale Naturii (Palatul Cultural Arad)
10 decembrie – 18 decembrie 2019
Planetariu Mobil vine pentru prima oară la Arad, în perioada 11-18 decembrie 2019, cu spectacolul „Jumătate de secol de la primul pas pe lună”.
Au trecut 50 de ani de când astronautul Neil Armstrong a păşit pentru prima dată pe lună. Planetariu Mobil vă invită să sărbătorim împreună jumătate de secol de la primul pas pe lună, printr-un spectacol interactiv. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecțiile live spectaculoase, mecanica cerească, ştiinţele aerospaţiale şi cucerirea spaţiului cosmic vor încânta publicul.
Evenimentele se vor desfășura într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri, care va fi plasat în Muzeul de Științe ale Naturii din Palatul Cultural (Piața George Enescu 1), intrarea dinspre Parcul Copiilor.
Proiecţiile se vor desfășura între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute.
Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0740.365.699, sau cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, în limita locurilor disponibile.
Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.
Preț – 16 ron
Evenimentul este organizat de către Asociaţia Astronomică PLUTO.
Parteneri: Consiliul Județean Arad și Complexul Muzeal Arad.
—————————————————————————————————————————–
„SEARĂ DE COLINDE ȘI ÎMPODOBIREA BRADULUI LA MUZEU”
Muzeul Orașului Lipova
09 decembrie, ora 17.00
Evenimentul, organizat la Lipova în cadrul Muzeul Orașului Lipova, intitulat „SEARĂ DE COLINDE ȘI ÎMPODOBIREA BRADULUI LA MUZEU”
are vernisajul luni, 09 decembrie, ora 17.00 și se adresează tuturor copiilor din oraș.
Evenimentul este organizat, în parteneriat cu DGASPC Arad – Lipova, Clubul Copiilor Lipova, Parohia ortodoxă Lipova, Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova, Cenaclul literar-artistic „MUZA” Lipova.
La acest eveniment intrarea este liberă.
————————————————————————–
No comments so far.
Be first to leave comment below.