News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Razie a polițiștilor rutieri în weekend Razie a polițiștilor rutieri în weekend
Please follow and like us:
Pin Share

La data de 15 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o razie, în mediul urban și rural, cu scopul impunerii disciplinei în trafic și reducerii riscului rutier.

În cadrul activităților au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, din care 128 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, 51 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru folosirea telefonului mobil, la volan, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor a fost de 113.600 de lei, fiind reținute 9 permise de conducere, retrase 10 certificate de înmatriculare și constatate 9 infracțiuni rutiere.

La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 68 de ani, din Arad, care, în timp ce conducea un autoturism în municipiu,  a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.  Din verificări a reieșit că bărbatul avea dreptul de a conduce anulat, autoturismul este radiat din circulație, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism nu este atribuit niciunui autovehicul.

Totodată, testarea cu aparatul aclooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat. A fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru infracțiuni rutiere.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *