Festivalul culinar „Glasul Ceaunelor” are loc în perioada 8-9 septembrie în staţiunea Moneasa. Organizatorii acestei acșțiuni sunt Consiliul Județean, |Centrul Cultural Județean, Gastrotur Moneasa, Hotel Parc Moneasa și Primăria Moneasa.
˝Îi așteptăm pe arădeni la acest eveniment, unde se vor face 30 de ceaune cu diverse sortimente, printre care se numără iepure cu măsline, pui cu găluște, vânat de cărioară și mistreț, ciolan cu fasole, pui cu legume și multe alte preparate˝, spune Teo Morar, unul dintre organizatorii acțiunii.
Cei care vor pregăti ceuanele sunt reprezentanţii unor primării din judeţ, ai unor agenţi economici din staţiune, invitaţi din Ungaria şi jurnalişti. Totul va fi jurizat de copii, jurnalişti, specialişti culinari şi, bineînţeles, turişti. Ceaunele vor fi aprinse sâmbătă, 8 septembrie, ora 13, în prezența vicepreședintelui CJA, Eusebiu Pistru.
˝Festivalul culinar este la prima ediție și dorim ca acesta să devină o tradiție. Stațiunea Moneasa a găzduit în acest an foarte multe evenimente și am dorit ca prin acest festival culinar să mai oferim posibilitatea arădenilor să vină în această zonă înainte de închiderea sezonului. De asemenea, ne dorim să continuăm acest festival și să promovăm într-o mai mare măsură concomitent turismul și specificul gastronomic al zonei˝, afirmă Eusebiu Pistru vicepreședinte al Consiliului Județean.
Organizatorii au pregătit şi concerte. Sâmbătă, 8 septembrie, la ora 19.00, la teatrul de vară din staţine vor cânta Pacifica şi Leo Iorga. Duminică, 9 septembrie, la ora 11.00, pe alea principală din parcul staţiunii va avea loc un spectacol al Ansamblului „Mărunţelul” al Universităţii „Aurel Vlaicu”, iar de la ora 14.00, la teatrul de vară din staţiune, va concerta Daniel’s Band.
No comments so far.
Be first to leave comment below.