Jumătate din ele sunt colorate cu vopsea scoasă din gândaci, au peste șapte lingurițe de zahăr la suta de grame și conțin E-uri unul mai „sănătos” ca altul
Preferate de majoritatea copiilor, jeleurile sunt, însă, un adevărat pericol pentru sănătatea lor. Într- un studiu realizat de Asociația Pro Consumatori România (APC) pe 44 de sortimente achiziționate din cele mai mari lanțuri comerciale din țara noastră, s-a constatat că cele mai multe dintre ele depăşesc limita legală de zahăr şi conţin o serie primejdioasă de aditivi. Asta constați doar dacă citești eticheta!
Colorate cu… gândaci
Jumătate din produsele analizate sunt colorate cu roșu coșenilă, o substanță obținută dintr-o specie de gândaci. De asemenea, nouă din zece tipuri jeleuri conţin acid citric – care distruge smalțul dentar!
La unul din patru jeleuri s-a descoperit albastru briliant, în timp ce trei din patru conţin proteină animală.
Dincolo de culoarea jeleurilor, aromele folosite sunt în proporție de 91% artificiale. Drept urmare, consumatorii pot avea diferite probleme de sănătate: de la obezitate, la modificări de metabolism, reacții alergice sau chiar tulburări de respirație.
Sursa: evz.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.