News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: „Am câștigat finanțarea pentru Drumul Regelui!” Iustin Cionca: „Am câștigat finanțarea pentru Drumul Regelui!”
Please follow and like us:
Pin Share

Încă un proiect important a fost câștigat de Consiliul Județean Arad, cu finanțare din fonduri europene! Este Drumul Regelui, care va lega comunele Petriș (jud. Arad) și Vața de Jos (jud. Hunedoara), pe un traseu spectaculos, montan.

Proiectul este finanțat de Agenția de Dezvoltare Regională și are valoarea de 208 de milioane de lei. Din această sumă Consiliului Județean Arad îi revin 61 de milioane de lei (valoare eligibilă, care va fi decontată prin proiect), iar Consiliului Județean Hunedoara 1diferența, pentru construirea acestui drum care va crea o conexiune rutieră nouă, de calitate bună, între cele două județe. Termenul de finalizare a lucrării este de patru ani.

„Este al doilea foarte mare proiect de infrastructură câștigat de Consiliul Județean Arad, prin ADR Vest, pe acest exercițiu financiar din fonduri europene. Primul este modernizarea rețelei de drumuri din nordul județului, care va crea o legătură modernă cu județul Bihor. Acest al doilea proiect creează o legătură nouă cu județul Hunedoara. Modernizăm un drum care acum este impracticabil și care va realiza o scurtătură între două zone frumoase, cu potențial turistic, din vestul României”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Vă reamintim că la nivel național județul Arad are cele mai multe proiecte de modernizare a drumurilor județene, ajungând la peste 850 km drumuri modernizate sau construite de la zero în ultimii ani, 90% dintre ele din fonduri europene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *