News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FARA BULETIN IN ROMANIA. CATE PERSOANE SUNT IN ACEASTA SITUATIE FARA BULETIN IN ROMANIA. CATE PERSOANE SUNT IN ACEASTA SITUATIE
Please follow and like us:
Pin Share

160.000 de persoane nu au acte de identitate în România, iar apelurile de proiecte lansate luni vor rezolva această problemă, a declarat, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula, în cartierul Giulești-Sârbi.

„O statistică a MFE spune că avem 160.000 oameni fără acte în România. Imaginați-vă că e grav. Acești oameni n-au acces la niciun fel de drept. Prin programul acesta sperăm să rezolvăm problema (Ghidul pe obiectivul specific 4.1 ‘Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome’ n.r.)”, a spus, ieri, Necula.

„Există un cerc vicios care ține captiv orice om fără acte. Dacă nu ai act de identitate nu o să ai niciodată un loc de muncă, nu o să mergi la școală și generezi o problemă pe generații întregi. Cum se obține asta? Trebuie să fie asistați să obțină acte. Copiii de exemplu dacă au trecut de vârsta de 1 an e un proces tardiv de înregistrat care costă în medie 1.000 de euro și durează un an. Pentru un om fără acte e o avere întreagă. Acești bani există în proiect. Pot fi folosiți pentru a fi asistați acești oameni să obțină certificat de naștere”, a comentat acesta.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis, luni, pe platforma MySMIS două apeluri de proiecte, în valoare de 350 milioane euro, care își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate.

Am lansat două ghiduri specifice care se referă la populații în situații de vulnerabilitate socială și economică. Este o abordare unică pentru România, respectiv abordări integrate în care problemele multiple ale comunității le tratezi în același timp, de sănătate, de identitate — mă refer la actele de identitate, educație, locuire, infrastructură și așa mai departe. În București avem zone marginale, zone în care oamenii sunt săraci și nu din cauza lor, ci a contextului în care se află și a ignoranței a unor administrații locale”, a mai afirmat Necula.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *