Analizele realizate pe 550.000 de bărbaţi de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Shanghai au confirmat că cei care beau cel puţin două cafele pe zi au cu 25% mai puţine şanse să dezvolte cancer la prostată. Mai mult decât atât: cafeaua ajută şi după descoperirea celulelor canceroase în organism.
Pentru a putea trage o concluzie, cercetătorii chinezi au pus cap la cap nu mai puţin de 13 studii realizate în diferite părţi ale lumii pe bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani. Astfel, s-a descoperit că riscul de a face cancer scade, statistic vorbind, cu 2,5% la fiecare cană de cafea dată pe gât.
Compuşii chimici cafestol şi kahewol nu numai că au un rol important în protejarea ficatului, dar luptă activ împotriva dezvoltării celulelor canceroase în organism. Antioxidanţii şi substanţele antiinflamatorii din cafea inhibă dezvoltarea carcinoamelor, iar efectele au putut fi observate în organism la un interval de doar 5 zile de la data începerii „tratamentului” pe bază de cafea
Cercetătorii britanici au recomandat ca în paralel, bărbaţii să aibă o dietă echilibrată din care să nu lipsească legumele şi fructele crude. În plus, expunerea la soare timp de minimum 30 de minute pe zi are un rol deosebit în eliberarea vitaminei D care ajută la fixarea calciului în oase.
Sursa: click.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.