Cred că domnul Popescu este ultima persoană care ar trebui să vorbească despre sistemul sanitar arădean. Fie Gavril Popescu a uitat, fie speră ca arădenii să fi uitat de perioada în care acesta era prefect al judeţului Arad şi, sistematic, a blocat orice investiţie în sistemul sanitar, orice modernizare a spitalelor. Acum, la nivel de instituţii există o colaborare, atât între Primărie şi Consiliul Judeţean, cât şi cu Prefectura, implicit cu Guvernul României. O situaţie care face posibilă promovarea unei strategii în domeniul Sănătăţii, materializată prin investiţii în infrastructura spitalicească, dar şi în dotarea cu aparatură sau în confortul direct al pacienţilor.
Domnul Popescu este în campanie electorală, iar o campanie electorală se bazează în special pe realizări. De ce nu ne spune domnul Popescu ce realizări au fost în domeniul sanitar în vremea în care era prefect? Primul ministru provenea din acelaşi partid, ministrul Sănătăţii la fel, iar gestionarea spitalului judeţean era tot a liberalilor. Singura „realizare” a guvernării de atunci a fost sufocarea în datorii a Spitalului Judeţean. Să ne reamintim de contractele dubioase ale domnilor Ghilinţă şi Ciupe, în cârdăşie cu directorul administrativ al spitalului, Vasile Man, „supervizate” de prefectul Gavril Popescu.
Uniunea socialistă, care a adunat în cadrul ei „specialişti” în sănătate precum Ciupe, Man sau Ghilinţă, îl are pe Gavril Popescu drept portavoce perfectă. De 20 de ani, în Arad, reprezentanţii USL au o singură calitate când vine vorba de sistemul sanitar: consecvenţa. Au votat împotriva modernizării sistemului sanitar şi când au fost la putere şi acum, în opoziţie. Şi atunci, ce pretenţii să avem de la Gavril Popescu? Un om eşuat în toate tentativele sale electorale, atât în afara cât şi în interiorul propriului partid, fie că acesta s-a numit ApR, PNL, PC şi lista rămâne deschisă. Un agitator de meserie care nu face diferenţa între amenajarea unui spaţiu verde ambiental şi ditamai lacul, care nu stă pâneşte noţiunile „clinic” şi „urgenţă”, dar îşi permite să insinueze că proiectele administraţiei locale în domeniul sanitar nu sunt oportune şi viabile. Spre cunoştinţa domnului Popescu şi a celorlalţi „specialişti” din USL, toate proiectele demarate de Consiliul Judeţean, din 2008 încoace, s-au dovedit viabile, sunt finanţate şi vor fi finalizate.
Cât despre ieşirile vocale ale domnului Popescu, dumnealui a demonstrat că încă nu şi-a atins limita incompetenţei, dar se află pe drumul cel bun, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
No comments so far.
Be first to leave comment below.