Puține preparate încântă papilele gustative și oferă satisfacție așa cum o poate face o pizza apetisantă. Cu sau fără carne inclusă în rețetă, pizza este un fel de mâncare extrem de popular și în România, care poate fi cumpărat de aproape oriunde, atât în varianta congelată, cât și în varianta pe vatră. Nu sunt puțini nici cei care aleg să își prepare pizza pe cont propriu, acasă, iar rezultatele sunt de multe ori apetisante. Originea acesteia este în Napoli, un oraș foarte frumos din sudul Italiei. Totuși, această idee nu este unanim acceptată în lume și există și dovezi conform cărora preparate foarte asemănătoare cu pizza au existat și în Grecia Antică sau Egipt. Totuși, în accepțiunea generală a publicului, pizza a apărut în Italia și este un fel de mâncare specific italienesc. Această opțiune culinară este una dintre cele mai populare din întreaga lume. Delicioasă și sățioasă, pizza are dezavantajul de a fi un fel de mâncare ce poate facilita creșterea în greutate a organismului uman, dar acest aspect poate fi ajustat prin unele decizii pe care le poți lua atunci când comanzi sau prepari deliciosul fel italienesc. Iată ce trebuie să faci ca să mănânci pizza fără să te îngrași.
De ce îngrașă pizza
Argumentul pentru care pizza este un aliment care îngrașă este reprezentat de ingredientele pe care le conține blatul, în special. Aluatul este format dintr-un amestec de făină, apă, sare și drojdie, iar aportul de carbohidrați pe care îl aduce la nivelul organismului este unul ridicat. Unul dintre obiceiurile consumatorilor de pizza este să se înfrupte din acest preparat seara. Pizza este destul de greu de digerat și reprezintă o adevărată provocare pentru stomac. Din păcate, procesul de digestie este mult îngreunat atunci când organismul este obosit sau când se odihnește, iar mâncărurile grele consumate seara se vor transforma rapid în inamici pentru silueta ta. Dincolo de asta, foarte mulți oameni nu se rezumă doar la pizza, ci aleg să o savureze alături cu sucuri acidulate, bere sau sosuri din abundență. Ca amănunt interesant, dacă vei călători în Italia și vei comanda pizza la restaurant, vei descoperi că localnicii nu o consumă cu sos și nici nu îți vor putea aduce dacă o să comanzi așa ceva. Pentru italieni, pizza se consumă în stare brută, fără alte adăugiri.
Ce pizza să mănânci
Ca să nu te îngrași, este de preferat să mănânci pizza cu blat subțire și, dacă se poate, din făină integrală. De asemenea, opțiunile de topping ar trebui să se rezume la elemente cât mai sărace în grăsime animale, deci sunt de evitat baconul, salamul și cârnații. Există și sortimente de pizza vegetariană cu cartofi prăjiți, iar asta o transformă într-o adevărată bombă calorică. Ar fi bine să eviți acest ingredient și să te rezumi la ciuperci, roșii, brânzeturi, piept de pui, măsline și alte legume. Este foarte ușor să îți gătești acasă o rețetă de pizza pe care să o personalizezi așa cum dorești și la care să folosești ingrediente care să nu îți facă dificilă misiunea de a-ți păstra o siluetă pe placul tău. Totodată, poți comanda pizza oriunde în Cluj, iar printre variantele oferită de restaurante se regăsesc și opțiuni în concordanță cu o dietă slabă.
Cum să mănânci pizza
Pentru a nu te îngrășa, trebuie să mănânci pizza în așa fel încât să nu ajungi în surplus caloric. Dacă știi că vei consuma acest fel de mâncare, ar fi bine ca în ziua cu pricina să nu incluzi în meniul tău și alte alimente bogate în calorii, precum fripturile grase, burgerii sau cartofii prăjiți. De asemenea, ar trebui să consumi pizza nu mai târziu de ora 18, în așa fel încât organismul tău să aibă timp să o digere corespunzător înainte de somn.
Pizza este o mâncare delicioasă și care, consumată responsabil, îți va aduce multă satisfacție.
No comments so far.
Be first to leave comment below.