În general, schimbările în ceea ce privește aspectul mâinilor nu au nimic de-a face cu o boală anume, ci marchează trecerea timpului odată cu apariția primelor semne de bătrânețe.
Totuși, trebuie să fim conștienți că unele semne pot indica faptul că ceva nu merge bine în ceea ce privește starea de sănătate!
Mâinile care tremură
Dacă mâinile încep să-ți tremure brusc, acesta este un semnal de avertizare. Deși primul lucru care îți trece prin cap este că ai putea suferi de maladia Parkinson, întrucât principalul simptom este tremurul, același simptom poate apărea, de asemenea, ca o reacție a organismului la prea multa cofeină sau în urma abuzului de medicamente antidepresive.
Transpirația mâinilor
Transpirația mâinilor este destul de frecventă, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hiperhidroză sau transpirație excesivă. De asemenea, mâinile transpirate pot indica stări de anxietate, stres sau griji.
Mâini inflamate
Mâinile umflate indică aproape întotdeauna existența unui edem, care apare atunci când organismul reține prea multe lichide.
Cu toate acestea, inflamația poate fi, de asemenea, un răspuns al vaselor de sânge care cresc în mărime în timpul exercițiilor fizice, explică medicul Edward Laskowsi din cadrul Centrului de Medicină Sportivă a Clinicii Mayo (SUA).
Mâini uscate și aspre
La fel ca în cazul picioarelor, aspectul mâinilor se poate deteriora ca urmare a lipsei de hidratare.
În general, mâinile cu pielea crăpată sau care au dezvoltat întărituri indică lipsa de nutrienți din organism și acumularea în exces de celule moarte.
În cazul în care pielea capătă un aspect solzos, este semn că organismul are un deficit de vitamina B, necesar pentru repararea țesuturilor și întărirea unghiilor. Creșterea aportului de niacină (vitamina B3) și biotină (vitamina B7) contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, întrucât aceste vitamine stimulează producția de colagen și menținerea umidității naturale naturale.
De asemenea, complexul de vitamine B se găsește în pește, arahide, ciuperci, avocado, ton etc.
Erupții cutanate și mâncărime
Dacă mâinile suferă modificări care provoacă mâncărimi, erupții și uscarea lor, este posisbil să suferi de o eczemă. În acest caz, se va consulta un medic pentru diagnostic și tratament, care să permită controlul iritației.
De asemenea, în cazul în care nu este vorba de o eczemă, se impune folosirea unei creme nutritive cu un conținut bogat de vitamina A și E.
Vârfurile degetelor sunt albastre
În cazul în care observi modificări în ceea ce privește culoarea vârfului degetelor – culoarea poate varia de la albastru la roșu – este posibil să suferi de boala Raynaud, o tulburare mai puțin frecventă a vaselor de sânge, care de multe ori afectează degetele de la mâini și de la picioare.
Prevenţia în cazul acestui sindrom constă în evitarea temperaturilor scăzute şi a stresului emoţional. Numai un medic specialist poate da acest diagnostic cu exactitate.
Unghii fragile
Fragilitatea unghiilor este frecvent întâlnită în cazul persoanelor care obișnuiesc să-și roadă unghiile, dar mai ales o carență de calciu și de proteine, care au rolul de a conserva keratina
Sursa: clicksanatate.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.