Nu ar fi grozav dacă achiziționarea unei locuințe ar fi la fel de simplă ca într-un joc de Monopoly? Tot ce ar trebui să faci este să găsești cartierul dorit, să înmânezi băncii câțiva dolari și să primești casa mult visată. Desigur, în viața reală, cumpărarea unei locuințe este un pic mai complicată, având mai multe etape și sub etape. Una dintre etapele principale este accesarea creditului ipotecar potrivit – care, la rândul său, vine cu mai multe sub etape.
Dar trecerea cu bine a tuturor proceselor de achiziție nu este imposibilă. Pentru a-ți te indica în direcția corectă, am pregătit o mapă de parcurs a procesului de achiziție a unei locuințe prin credit. De la alegerea profesioniștilor, la semnarea actului final de vânzare – cumpărare, iată pașii tipici de care trebuie să fii conștient:
1. Verifică scorul de credit
Înainte de a permite unui creditor să-ți verifice scorul de credit, poate ar trebui să faci o revizuire aprofundată pe cont propriu a raportului. Scorul de credit este important în acest caz, deoarece cu cât este mai mare, cu atât va fi mai mică rata dobânzii din oferta ipotecară. În general, un scor de credit de 720 sau mai mare îți va aduce o rată bună a dobânzii pentru un împrumut imobiliar.
Dacă încerci să-ți îmbunătățești scorul pentru șanse mai bune în accesarea unui credit ipotecar de către persoanele fizice, ar trebui să înțelegi care sunt factorii influențatori: istoricul plăților, datoria totală, durata istoricului de creditare, un credit nou accesat și tipul / tipurile de credit.
2. Descoperă cât de mult îți poți permite să plătești
Înainte de a obține aprobarea prealabilă pentru împrumutul ipotecar, poți calcula suma totală. Calculatorul de credit de la Credit Europe Bank îți arată valoarea totală a împrumutului, numărul total de rate lunare, rata dobânzii la momentul folosirii calculatorului și suma pe care va trebui să o rambursezi lună de lună până la data scadentă a contractului.
Odată ce ai descoperit cât de mult îți poți permite să plătești pentru o locuință, realizează o listă de caracteristici cruciale care trebuie să existe în viitoarea casă. Prețul convenabil va dicta probabil dimensiunea acesteia, locația și anumite facilități.
3. Obține pre-aprobarea creditului
În excepția cazului în care cumperi o casă cu banii jos, obținerea unei aprobări prealabile pentru creditul ipotecar îți va oferi un verdict oficial cu privire la bugetul de achiziție a unei locuințe. În plus, aproximativ 86% dintre vânzători preferă un cumpărător care a primit pre-aprobare din partea creditului, spre deosebire de cei care caută o locuință fără un sprijin financiar, conform unui sondaj din 2022.
Pentru a obține aprobarea prealabilă, Credit Europe Bank îți va calcula raportul datorie-venit și îți va evalua starea generală de sănătate financiară. Reține că raportul datorie-venit va fi examinat din nou înainte de închiderea contractului de credit. Asumarea unui nou împrumut în tot acest timp poate limita suma totală a creditului ipotecar disponibil pentru tine.
4. Începe căutarea și fă o ofertă
Căutarea locuințelor disponibile în ofertele imobiliare de la Credit Europe Bank este o modalitate foarte bună de a începe procesul de vânătoare pentru casa ideală. Încearcă să rămâi flexibil – probabil că va trebui să-ți ajustezi criteriile pe măsură ce căutarea continuă.
Odată ce ai găsit locuința potrivită, ar trebui să faci o ofertă pe baza unei analize comparative a pieței – care poate fi efectuată de agentul tău imobiliar dacă ai ales să lucrezi cu unul. Este important să reții că nu orice ofertă funcționează pentru orice vânzător. Poate fi dezamăgitor, dar încearcă să nu te simți descurajat dacă nu primești prima casă pentru care ai făcut o ofertă.
5. Obține aprobarea creditului și închide contractul
Chiar dacă ai fost pre-aprobat, mai trebuie să urmezi câțiva pași suplimentari pentru a primi oficial împrumutul: opinia juridică, evaluarea proprietății, aprobarea finală, semnarea contractelor și obținerea în cont a creditului ipotecar.
În ziua închiderii contractului, așteaptă-te să petreci cel puțin câteva ore pentru semnarea documentelor. De asemenea, ar trebui să fii pregătit pentru plata costurilor de închidere, care pot varia între 3-5% din prețul de vânzare.
Odată ce semnarea este finalizată și vânzarea înregistrată, vei primi cheile. Locuința este a ta!
No comments so far.
Be first to leave comment below.