News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În seara de miercuri, 18 ianuarie, peste 1500 de arădeni s-au adunat în fața Primăriei, pentru a protesta împotriva actualului nivel în care se află România și implicit, Aradul.

Au fost făcute 14 revendicări regimului Băsescu-PDL, reunite în Declarația Societății Civile.

Arădenii au demonstrat că nu le este teamă de abuzurile actualei guvernări, și că merită să se lupte pentru viitorul, dacă nu al lor și al copiilor lor.

CEREM:

Pentru România:

  1. Demisia imediată a președintelui Băsescu. Președintele Băsescu a încălcat în mod sistematic Constituția României și împinge România către un stat totalitar.
  2. Alegeri anticipate organizate de un prim-ministru independent al unui guvern de tehnocrați. Actuala majoritate parlamentară este viciată, falsă și nelegitimă. Este nevoie de alegerea unui nou legislativ care să ofere susținere uni guvern stabil și competent. Actualul guvern nu mai are nici un fel de credibilitate, susținere parlamentară și competență. Este evident că se perpetuează la putere doar pentru a frauda alegerile locale și generale.
  3. Organizarea alegerilor locale la termen. Comasarea alegerilor echivalează cu o lovitură de stat. Cerem respectarea Constituției și ne opunem fraudării oficiale a alegerior prin comasare. Revenirea la alegerea primarilor și președinților de Consiliu Județean din 2 tururi.
  4. Legea Lustrației. La 22 de ani de la Revoluție structurile comunisto-securiste sunt încă active. Din 2005 au trecut în slujba lui Traian Băsescu continuând devalizarea economei naționale și manipulând viața publică.
  5. Controlul averii demnitarilor la terminarea mandatului – din oficiu și fără sesizare ANI. ANI este o instituție politizată care se sesizează discreționar doar în cazul politicienilor opoziției.
  6. Stoparea abuzurilor instituțiilor Statului: Cerem anchetă parlamentară și autosesizarea Parchetului cu privire la abuzurile comise de către Jandarmerie asupra cetățenilor în zona protestelor. Eliminarea prevederilor neconstituționale conferite de Legi acestora (ex: Legea 10/2012; Legea ”Big Brother”, Legea 4/2008;)
  7. Stoparea afacerilor “băieților deștepți”. (Roșia Montană, intermediarii în energie electrică, gaze naturale și carburanți, Legea Sănătății)

 

Pentru Arad:

  1. Investigarea calității și modului în care au fost realizate lucrările din bani publici. Pe bani publici și pe împrumuturi în seama cetățenilor se fac investiții masive făcute fără calitate, fără respectarea normelor legale, la prețuri de 3-4 ori mai mari decât ar fi normal. Cereme imediat Curții de Conturi să cerceteze modul în care s-a cheltuit banul public. Cerem Parchetului să se sesizeze la semnalele transmise de mass-media.
  2. Taxe locale decente. Aradul a devenit cel mai ”scump” oraș din țară. Cerem reducerea taxelor locale la un nivel similar altor orașe de dimensiunea Aradului.
  3. Căldură la preț corect. Căldura în Arad e scumpă. Cerem adoptarea unei politici locale coerente privind sistemul centralizat de termoficare, unde să fie prevăzute investiții care să conducă la reducerea costului gigacaloriei, alături de măsuri reale de protecție socială.
  4. Stoparea declinului economic și a nivelului de trai. Eliminarea tuturor piedicilor fiscale și birocratice care alungă antreprenorii locali și investitorii. Stabilirea unor condiții economice competitive în regiune (taxe locale, servicii publice, infrastructură).
  5. Reîntoarcerea la o viață publică transparentă și democratică. Cerem primarului Falcă și PDL Arad să renunțe la practica impunerii de soluții fără consultare a cetățenilor, specialiștilor, societății civile și opoziției. Aradul este un oraș în care cetățenii doresc să participe la luarea deciziilor.
  6. Stoparea măcelului asupra spațiilor verzi și înființarea de parcuri în cartiere. Concetățenii noștri din Aurel Vlaicu folosesc Cimitirul Eternitatea, neavând un parc în zonă. Oprirea distrugerii spațiilor verzi din municipiu prin construirea în parcuri și zone ocupate de verdeață. Alocarea de fonduri pentru atingerea standardului de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, impus de legislația europeană, prin înființarea de noi parcuri.
  7. Sprijinirea sportului arădean. Aradul alocă pentru sport 200.000 Euro pe an în timp ce Timișoara alocă 5 milioane. Finanțarea echipelor de tradiție și cu performanțe (UTA, ICIM, etc.). Oferirea de facilități pentru sporturi de masă (piste de atletism, terenuri de sport în cartiere).

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *