Lansare dublă de carte, vineri, la Arad: o carte despre cum să vorbești în public și un roman de ficțiune istorică
CulturaUltimele stiri 13 ianuarie 2025 admin 0
Arădeanul Andrei Țigănaș lansează vineri, 17 ianuarie, două cărți în cadrul aceluiași eveniment.
Prima carte se numește „Găsește-ți vocea. Cum să vorbești în public autentic și convingător”, iar titlul celei de-a doua este „Nebunul care l-a atacat pe rege”.
Cărțile vor fi lansate la Sala Festivă a Colegiului Național Moise Nicoară din Arad situat în Piața Margareta Bibici numărul 1. Evenimentul este public, cu intrare liberă, iar prezentările încep la ora 17:30. Publicul e invitat să ajungă încă de la ora 17:00 pentru discuții informale și sesiuni de autografe.
Găsește-ți vocea. O carte care te ajută să te exprimi cu ușurință în fața unui public
Andrei Țigănaș este profesor de dicție, sculptor de voci, meserie pe care și-o exercită după o experiență densă ca prezentator radio-TV, cadru didactic și specialist în comunicare.
„Cartea „Găsește-ți vocea” abordează tehnica prezentării în public din 6 perspective. Prima perspectivă este cea a vocii și a dicției, adică partea care se aude atunci când vorbești. A doua – structura discursului sau cum așezi informația astfel încât publicul s-o perceapă mai ușor. Cea de-a treia perspectivă este limbajul corpului – ce se vede la vorbitor, cum își folosește mâinile. Cea de-a patra perspectivă este stilul de viață și modul în care trăiești zi de zi. Rutinile, obiceiurile pe care le ai vor influența prestația ta pe o scenă.
Cea de-a cincea perspectivă este bagajul cultural care este sursa bogăției lexicale și a analogiilor pe care le faci și a poveștilor pe care le rostești. Ultima perspectivă dar poate cea mai importantă este sistemul de valori – în ce crezi tu, ca om și ce optică ai asupra vieții.
Toate aceste perspective, însumate, contribuie decisiv la modul în care te poți exprima pe o scenă”, spune autorul cărții, Andrei Țigănaș.
În plus, cartea este presărată cu întâmplări și situații concrete pe care Andrei le-a întâlnit în interacțiunile cu studenții și cursanții săi.
„Am citit foarte multe cărți despre vorbit în public. Părerea mea este că „Găsește-ți vocea” e cea mai bună dintre toate cele pe care le-am parcurs. Dincolo de partea teoretică, Andrei vine cu exemplificări și exerciții foarte multe, semnalizate în carte cu coduri QR care te duc la videouri Youtube. Cu alte cuvinte, are și o doză practică și aprofundare acolo unde este nevoie”, afirmă Daniel Zărnescu, fondatorul editurii StoryCraft din București.
Nebunul care l-a atacat pe Rege. Al doilea roman de ficțiune istorică scris de Andrei Țigănaș
Pasionat de istoria modernă, Andrei, le propune cititorilor un nou roman în centrul căruia se află de această dată Republica de la Ploiești, o revoltă organizată în 1870 cu scopul detronării domnitorului Carol I.
Personajul principal al cărții, Alexandru Candiano Popescu, trece printr-o suită de drame, dar și situații hilare care, în cele din urmă, îl vor transforma în profunzime.
Lansată în decembrie 2024 la București, cartea a avut deja numeroase ecouri în mediul online.
„Ce deliciu a fost această ficțiune istorică! Mi-a plăcut să aflu bucăți de istorie prin prisma acestei cărți. Ar trebui să existe cât mai multe ficțiuni istorice bazate pe istoria României. Mi-au plăcut stilul de scris dinamic, simpatic și amuzant; lumea în care se desfășoară, o perioadă de epocă, România din perioada domniei regelui Carol; Candiano și toată călătoria lui, de la personaj înfumurat, chiar nebun în comportament, la un patriot care ajunge să fie un om de bază pentru țara lui,” scrie pe Goodreads Andrada Maxim, una dintre cititoare.
Lansarea are loc la Colegiul Național Moise Nicoară, liceu pe care Andrei l-a absolvit în 2004
Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Sorin Ghilea și îi va avea în centru pe Andrei Țigănaș, autorul cărților și pe Daniel Zărnescu, fondatorul editurii StoryCraft Publishing din București.
Prezentările vor începe vineri, 17 ianuarie, la ora 17:30 la Colegiul Moise Nicoară din Arad, iar autorul îi roagă mult pe cititori să ajungă înaintea orei 17:00 pentru discuții informale, îmbrățișări și semnături cu dedicație pe cele două cărți.
Accesul este liber.
No comments so far.
Be first to leave comment below.