News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ediția din acest an a Media Art Festival Arad navighează cu multă discreție în jurul unei teme greu de definit Ediția din acest an a Media Art Festival Arad navighează cu multă discreție în jurul unei teme greu de definit
Please follow and like us:
Pin Share

Așa cum la Polul Nord orice oră este ora exactă, iar săgeata trasă dintr-un arc rămâne nemișcată pentru că ocupă un spațiu egal cu sine însăși, paradox dovedit de filmul analog prin cele 24 de cadre pe secundă, ediția din acest an a Media Art Festival Arad navighează cu multă discreție în jurul unei teme greu de definit dar ușor de divagat: Chronicles of Stillness.

Organizat în sala de concerte a Filarmonicii din Arad, MAFA încearcă – în spirit ludic și experimental – o aproximare a unor concepte dezvoltate și la edițiile anterioare ale festivalului: opera de artă totală sau Gesamtkunstwerk, explorarea zonelor de convergență între artă, știință și tehnologie, precum și intervenția într-un spațiu atipic, polifonic.

Media Art Festival Arad este un proiect kinema ikon; punctul central este experimentul vizual, sonor, performativ în varianta sa ludică, tehnologică, hibridă, digitală, analogă, voit redundantă. MAFA caută modalități de joacă, folosind spațiile disponibile pe post de pretext. Preocupările din domeniul artei și tehnologiei reunesc un grup eterogen de artiști/artiste multimedia, cu precădere din generația tânără.

Media Art Festival Arad este un proiect kinema ikon finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *