Cum sa alegi uleiul de masline? Ce mananci la micul-dejun? Iata sfaturi de la experti pentru a adopta regimul mediteranean.
Daca in 2021 ai alege sa adopti regimul mediteranean? Un regim care ne protejeaza inima, creierul, care reduce riscurile aparitiei cancerului si ne ajuta sa slabim. Beneficiile regimului mediteranean sunt numeroase. Insa cum il puem urma concret?
Fructe si legume la toate mesele
Vegetalele constituie baza alimentatiei mediteraneene si se invita in meniul nostru de zi cu zi. Se consuma fierte sau crude. La micul dejun se poate consuma un fruct, paine si un produs lactat. La pranz si la cina putem face un aperitiv pe baza de castraveti si rosii si la felul principal putem consuma legume. Legumele crude au un continut bogat de vitamina C si pregatesc stomacul pentru o digestie buna.
Peste mai degraba decat carne
In tarile mediteraneene carnea rosie reprezinta in mod traditional un preparat festiv, nu face parte din alimentatia de zi cu zi. In schimb, se consuma mult peste. Ideal? De consumat de doua ori pe saptamana si de privilegiat sardinele sau macroul. Acestia sunt pesti grasi bogati in Omega 3. In ceea ce priveste aportul de proteine, carnea se inlocuieste cu leguminoase.
Spune nu produselor industriale
Cine spune regim mediteranean spune produse proaspete, netransformate. Drept urmare, se elimina orice produs semipreparat sau sosurile industriale. Aceste produse contin mult prea multi aditivi.
Ulei de masline in toate sosurile
Vedeta in cadrul regimului mediteranean, uleiul de masline este indispensabil pentru a profita de toate beneficiile unui regim sanatos. Are o activitate anti-inflamatorie si previne bolile cronice. Se poate folosi crud sau gatit pentru a prepara legumele sau fripturile.
Fa din micul dejun cea mai imporanta masa a zilei
Regimul mediteranean nu se rezuma la o lista de alimente de consumat insa se inscrie intr-un mod alimentar care ne dicteaza modalitatea de a ne organiza meniurile intr-o zi. In tarile mediterane cea mai importanta masa este luata la amiaza. Seara trebuie sa mancam usor sa nu incarcam stomacul. Se poate consuma o ciorba de legume spre exemplu. Proteinele animale vor fi rezervate pranzului.
Sos de rosii si ierburi pentru a da gust mancarii
Mizeaza pe ierburi, pe condiment sau pe sos de rosii home made. Acest sos iti permite sa profiti de beneficiile antioxidante ale rosiei dar si sa eviti grasimile in preparatele culinare. Pe langa gust, ierburile si condimentele confera micro-nutrienti. deliciul-viciilor.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.