Ai auzit, cu siguranță, de la bunica ta sau de la femeile mai în vârstă, despre tratamentele pentru păr cu gaz. Deși astăzi nu mai sunt în vogă, acestea pot să dea rezultate bune în îgrijirea podoabei capilare.
Tratamentul cu gaz pentru păr – Ce este gazul
Petrolul lampant, popular numit și gaz sau petrol, a fost un combustibil foarte asemănător kerosenului. Petrolul lampant nu se mai produce ca atare. Era definit drept fracţiunea de ţiţei care distilează între 175 – 280 °C. Petrolul lampant pentru lămpi era incolor. Producea o flacără luminoasă, fără fum.
Tratamentul cu gaz pentru păr – Armă contra păduchilor
Gazul era principala armă împotriva păduchilor. Se făceau tamponări locale, urmate de împachetarea zonei afectate și repaos de o zi. Se repeta tamponarea după 48 de ore.
Tratamentul cu gaz pentru păr – Întăritor și regenerator
Tamponările cu gaz aveau și efect întăritor și regenerator al părului. Singura neplăcere era mirosul persistent, care dispărea după câteva spălări. Tamponările cu gaz făceau firul mătăsos și întăreau rădăcina.
Tratamentul cu gaz pentru păr – Mască cu gaz și ulei de ricin
Prepară o mască cu gaz, cu efect întăritor, astfel: amestecă în părți egale gaz lampant, ulei de ricin și alcool. Omogenizează, fricționează părul la rădăcină. Acoperă părul cu un prosop sau cu o bonetă de baie, lasă să acționeze câteva ore. Apoi, speli părul și clătești.
Tratamentul cu gaz pentru păr – Mască cu gaz și țuică
Amestecă următoarele: gaz lampant, un gălbenuș, o lingură de ulei de ricin, o lingură cu țuică. Omogenizează bine, fricționează cu produsul rădăcina părului, apoi acoperă capul cu un prosop sau cu o bonetă de baie. Lasă să acționeze circa 30 de minute, apoi slaă și clătește din abundență. Masca se folosește o dată pe săptămână.
Sursa: clickpentrufemei.ro
No comments so far.
Be first to leave comment below.