News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

macovei_m

Europarlamentarul Monica Macovei i-a trimis astăzi, 26 noiembrie 2014, o scrisoare președintelui ales Klaus Iohannis, cu rugămintea să solicite Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vieții politice, care permite înființarea partidelor politice cu minimum 3 membri. Monica Macovei i-a transmis și proiectul de lege.

Europarlamentarul Monica Macovei solicită, de asemenea, adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” – electronic și prin corespondență – pentru toți românii din țară și străinătate.

„În România, pentru înființarea unui partid politic, Legea nr. 14/2003 a partidelor politice prevede obligația strângerii a cel puțin 25.000 de semnături ale membrilor fondatori, domiciliați în cel puțin 18 județe și municipiul București, dar nu mai puțin de 700 de persoane pentru fiecare județ și municipiul București. În nici o altă țară din Uniunea Europeană nu mai există această cerință pentru înscrierea unui partid politic.” a explicat europarlamentarul Monica Macovei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *