News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Între evenimentele organizate sub egida Centrului Cultural Judeţean Arad în prima decadă a lunii septembrie regăsim şi anul acesta tradiţionalul  Festival folcloric  La izvor de cânt şi dor  de la Lipova, ediţia a XXXI-a precum şi pe cel de  literatură,  desfăşurat în cadrul taberei de creaţie literară pentru tineri scriitori din România în perioada 3 – 9 septembrie la Săvârşin. Festivalul de literatură ”Dorel Sibii” de la Săvârşin ajuns în acest an la a  XIII-a ediţie, îşi propune ca principal obiectiv stimularea creaţiei literare, confruntarea de idei, comunicarea dintre  scriitori şi public prin organizarea unor lecturi publice sau  dezbateri pe teme literare.  Tabăra de creaţie literară  reprezintă de altfel  un adevărat laborator de încercare a ideilor literare, de agregare a unor afinităţi literare de grup şi de opţiuni estetice. Pe de altă parte tabăra de la Săvârşin poate fi percepută ca o modalitate de promovare a unui spaţiu cultural literar ce prinde contur tot mai distinct – cel arădean, în speţă, cel de la Săvârşin.

Tradiţionala  Sărbătoare a Vinului în Podgoria Miniş-Măderat  aflată la a IV-a ediţie se va desfăşura pe parcursul primelor trei săptămâni ale lunii în curs,  în perioada 2 – 23 septembrie, în localităţile Ghioroc, Şiria, Păuliş, Pâncota şi Covăsânţ.

Începând cu această vară   localitatea  Moneasa devine  scena de desfăşurare  a unui   nou festival de artă culinară tradiţională. Ca un ecou al   Campionatului de gătit organizat cu succes în Arad  la începutul lunii iunie,  ”Glasul Ceaunelor”  se va ”auzi” în data de 8 septembrie şi va ”răsuna” de data aceasta până a doua zi  în pitoreasca staţiune din Ţara Zărandului. Organizatorii acestui nou eveniment îşi propun în acest fel să prelungească sezonul de vară la Moneasa.

Pe parcursul aceloraşi zile, în  perioada 8 şi 9 septembrie Centrul Cultural Judeţean Arad  lansează invitaţia de a participa  la Sărbătoarea de la Ţebea.

Nici manifestările sportive nu au fost neglijate, agenda evenimentelor care au loc în judeţul nostru în următoarele zile, incluzând  Arad Bike RiceConcursul  de ciclism montan din Podgoria Aradului programat pentru data de  9 ale lunii în localitatea Şiria.

Zilele de 22 septembrie se vor afla sub semnul comemorării eroilor de la Păuliş căzuţi în luptele din 13-20 septembrie 1944, pe linia de front Cladova-Păuliş-Miniş-Ghioroc-Cuvin. Cu acest prilej Centrul Cultural Judeţean Arad organizează împreună cu Consiliul Judeţean Arad o suită de manifestări în memoria eroilor neamului.

Tabăra de cercetare etnografică, ediţia a IV-a se va desfăşura în perioada 12 – 14 septembrie la Bata. În aceeaşi localitate arădeană va avea loc la sfârşitul lunii, în data de 30 septembrie,  cea de-a V-a ediţie a mult aşteptatului  Festival al Vânătorilor organizat în colaborare cu AJVPS (Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *